Vlag

“Je mag helemaal niets meer zeggen in dit land!”, kent u die uitdrukking?

Ik snap best dat niet iedereen het nodig vindt om de regenboogvlag uit te hangen. Dat is vrijheid. Maar als een ander het wel nodig vindt om te doen, is daar diezelfde vrijheid die dat mogelijk maakt.

Helaas zijn er mensen die continu “mAar iK heb tOCh vrIjHeiD vaN meNINgsuiTinG!!!11!1” roepen terwijl ze een ander het licht in de ogen niet gunnen. Mensen die hun eigen vrijheid van meningsuiting boven alles stellen en anderen de mond proberen te snoeren, omdat ze denken dat de mening van een ander hun eigen mening beperkt. En dan heb je nog mensen die vrijheid van meningsuiting verwarren met een claim op het recht om te doen wat ze maar willen. Het vernielen of in brand steken van andermans regenboogvlag bijvoorbeeld.

En ik hoor ze al roepen hoor, zo van “maar je mag helemaal niet meer zeggen dat je dat LBHTI gedoe maar niks vindt”. Luister maar goed, dan hoor je het je buurman roepen, of die fossiele oom die altijd zo hard praat op verjaardagen. Het gekke is, niemand doet er iets aan en dat hoeft ook niet. Ik moet er niet aan denken, die fossiele oom in een leren string op een boot in een Amsterdamse gracht. Laat ‘m lekker het niks vinden, dat is goed voor je nachtrust.

Vroeger he, vroeger kreeg je nog wel eens op je donder als je met je vingers aan andermans spullen zat. Vroeger, dat is die tijd waar je fossiele oom graag naar terug zou willen.

Ik denk dat er maar zat mensen zijn, die nu vinden dat ik zeur. Of dat ik gewoon mijn mond moet houden. Ik wil alleen maar zeggen: wees een beetje lief voor elkaar, en voor elkaars spullen, net zoals vroeger.

Maar dát mag je tegenwoordig geloof ik ook al niet meer zeggen in dit land.

https://www.bndestem.nl/tilburg/regenboogvlag-van-80-jarige-vrouw-van-de-muur-gerukt-straks-gooien-ze-nog-mijn-ruiten-in~a81c1725/

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.