Over Emma: I am me

De meeste mensen hebben geen genderdysforie. Daar ben ik blij om, want ik wens het niemand toe.
Het is dan wel heel erg moeilijk om je een voorstelling te maken van wat het is. Waarom kunnen mensen met genderdysforie zich niet gewoon schikken in hun lot en ‘gewoon’ doen?

Ik wil proberen daar een antwoord op te geven, door jullie af en toe te vertellen wat er vroeger door mijn hoofd ging en hoe dat nu gaat. Deze pagina is dus niet alleen bedoeld voor mensen die zelf twijfelen aan hun genderidentiteit, maar zeker ook voor mensen die iemand kennen met genderdysforie en voor al die mensen die niet meer weten van genderdysforie dan dat je mensen kunt ‘ombouwen’ van man naar vrouw en andersom. Want om dat maar meteen de wereld uit te helpen: dat kan ook helemaal niet.

Daarnaast wil ik proberen de acceptatie van mensen met genderdysforie te vergroten. Een van de eerste stappen om dat te bereiken is volgens mij het vergroten van ‘onze’ zichtbaarheid. En dat is een probleem, want het niet op willen vallen is door het verleden bij de oudere transgenders meestal heel diep verankerd. De jongeren hebben de kans om met een schone lei te beginnen, hebben vaak nog weinig verleden om te vergeten en doen er denk ik goed aan om dit stukje verleden niet aan de grote klok te hangen.
En ik? Ik zou iets van 250 vrienden (waar ik ook mijn familie onder reken) aan de kant moeten schuiven om dat verleden weg te poetsen. Dat ga ik niet doen, die mensen zijn me veel te dierbaar. In dat verleden hebben we samen ook heel goede en leuke dingen meegemaakt. Dat wil ik voor geen goud kwijt. Ik hoef niet bang te zijn voor mijn verleden, en hoef met de steun die ik heb ook niet bang te zijn om zichtbaar te zijn. En tot nu toe lukt dat aardig.

Wil je meer weten over genderdysforie, ben je op zoek naar lotgenoten of wil je professionele hulp? Mail me, of lees de informatie op de volgende websites:

Mail: emma@emmaiamme.nl

http://www.transvisie.nl
http://www.transvisiezorg.nl
http://www.vumc.nl/afdelingen/zorgcentrum-voor-gender/
https://www.umcg.nl/…/Genderteam_Informa…/Pages/default.aspx
http://www.psychologenpraktijkdevaart.nl/genderdysforie.html
http://www.psycho-informa-groep.nl/genderdyforie.html
http://www.t-nederland.nl/forum/index.php
http://transgenderinfo.be
http://www.uzgent.be/…/Seksuologie-en-…/Paginas/default.aspx

  12 reacties op “Over Emma: I am me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.