ID

https://www.nu.nl/binnenland/6062274/geslacht-verdwijnt-over-aantal-jaar-van-nederlandse-identiteitskaarten.html

De geslachtsaanduiding dreigt te verdwijnen van de ID kaart en meteen staat de halve transenwereld op zijn kop. Wat ik op veel plekken hoor klinken, in de bekende Facebook-groepen nog het hardst, is dat mensen vinden dat het moet blijven omdat ze er zo hard voor hebben moeten vechten.

Wacht even, dus het ging helemaal niet om geaccepteerd worden om wie je bent, niet om een gecorrigeerde geboorteakte, niet om de hormonen, om een juiste aanhef boven die brief van de bank, of om het fijne gevoel eindelijk jezelf te kunnen zijn. Het ging om een fucking letter op een fucking ID kaart die je tussen twee haakjes eigenlijk liever niet laat zien omdat je er met een fucking chagrijnige boeventronie op staat.

En dat allemaal omdat je er veel moeite voor hebt moeten doen en je dus blijkbaar vindt dat een ander die moeite niet bespaard mag worden. Een half beschaafde vorm van ‘ik heb een kutleven gehad dus een ander moet ook een kutleven hebben’.

Stijg eens boven jezelf uit. Denk er eens aan hoe fijn het zou zijn geweest als je in het verleden minder hindernissen had gehad? Dat het nog steeds zwaar was geweest maar er in ieder geval een paar dingen makkelijker zouden zijn. Geen gezeik met je internetabonnement of je bank. Aandacht voor dingen in je transitie waar je meer energie in had kunnen stoppen, omdat je die niet verspild hebt aan een polemiek met Paypal, Ziggo of het UWV.

Dat gun je iemand toch wel? Minder ellende voor degenen die na je komen, zoals ook degenen die je voor zijn geweest ervoor hebben gezorgd dat je niet meer naar de rechtbank hoeft om naam en geslacht te wijzigen en dat je ook niet meer verplicht moet scheiden als de wijziging er door is. Dat het geen geldige reden meer is om ontslagen te worden, of het contact met je kinderen te verliezen. Ja, het gebeurt allemaal nog steeds, maar toch veel minder vaak dan vroeger, doordat er anderen hun nek voor je hebben uitgestoken in het verleden. En nee, ik vraag je niet om ook je nek uit te steken. Ik vraag om compassie. Wees lief voor elkaar. Maak het een ander niet onnodig moeilijk. Log in op Mijn Overheid, kijk naar je gegevens. Daar staat het zwart op wit. Of misschien wit op zwart als je de nachtmodus aan hebt staan. Daar staat ook die letter waar je voor geknokt hebt.

Geniet er van.

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.