Onzeker

De meeste mensen zijn wel eens onzeker. Ik ook.
Vroeger was ik altijd onzeker. Tegenwoordig een stuk minder, al ben ik denk ik nog steeds veel onzekerder dan de gemiddelde mens. Een keer of 100, schat ik zo.
Die onzekerheid is wel weg te moffelen hoor. Online ben ik er heel goed in om te doen alsof ik de wijsheid in pacht heb. Dat is natuurlijk niet zo, maar het gebeurt gewoon. Meestal voor ik er erg in heb. Mocht je er ooit mee te maken krijgen, dan bied ik nu vast mijn excuses aan. Heeft het je al eens dwars gezeten, mijn welgemeende verontschuldigingen. Echt waar. Al had ik meestal natuurlijk wel gelijk. Ahem.
In het gewone leven werkt dat nog iets minder goed. Ik ben er na bijna twee jaar aardig in geslaagd te doen alsof alles de gewoonste zaak van de wereld is, en door dat zelf bijna te geloven, gelooft de rest dat ook. Geen hond die me zal nakijken als ik boodschappen doe, op de trein stap met een beker koffie in mijn handen of onderweg even ga tanken. Er zijn wel plaatsen waar ik door honden word nagekeken maar dat is meer omdat honden iets met mij schijnen te hebben, dat is al ruim 44 jaar zo. Maar die onzekerheid, over hoe ik me beweeg en hoe ik er uit zie, die blijft. En die is sterker dan de spreekwoordelijke onzekerheid die iedere vrouw in zich zou hebben.
Vanmiddag moest ik even tanken, en het viel me op dat de vrouw voor me in de rij langer was dan ik. Dat is zo’n punt waar ik onzeker over ben. Feit is dat ├íls ik word nagekeken, dat meestal is door lange mannen. Mannen die ergens in hun onderbewustzijn besloten hebben dat ze als ze ooit van hun vrouw af zijn, iemand willen waar ze niet voor hoeven te bukken om ze een knuffel of een zoen te geven.
Vorige week heb ik bij de verkiezingen van zo’n 500 mensen de ID bewijzen mogen controleren. Ik heb hun namen gecheckt, hun geboortedata, en gekeken of ze nog een beetje op hun pasfoto leken. En eigenlijk zou ik van al mijn onzekerheid af moeten zijn. Alleen al in Etten-Leur zijn er best veel vrouwen met grotere handen dan ik, een vierkantere kin dan ik, langer dan ik, een donkerder stem dan ik, en meer haar op hun wangen dan ik.
Jammer alleen dat niemand dat allemaal tegelijk heeft.
Zoals ik.

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.