Beste Emma

Bericht aan mijn ik van 17 jaar

Beste Emma,

Dat klinkt raar he. Je weet nog niet eens dat je Emma heet. Ik zou je zo graag willen vertellen wat ik nu weet, maar ik weet niet zeker of je daar sterk genoeg voor bent. Hoewel, ik denk dat als je echt weet hoe je voor jezelf moet kiezen, je het wel redt. Ik heb je al veel te vaak onderschat.
Wat je ook doet, heb er vertrouwen in dat het goed komt, of je nu een week, twee maanden of 25 jaar wacht. Als je maar goed voor jezelf blijft zorgen, dat is wel belangrijk natuurlijk. Ontzeg jezelf niet teveel omdat je denkt dat andere mensen dat van je verlangen. Je zult merken dat als je eerlijk bent tegen ze over jezelf, over wat je voelt, en je twijfels daarover, dat de meesten je nog net zo aardig vinden als daarvoor. Dat sommigen je zelfs beter leren waarderen. En, heel belangrijk, dat dat handjevol mensen dat je laat vallen, het helemaal niet waard is om jezelf voor aan de kant te zetten.
Hou vol meisje, je gaat het redden. Het wordt niet makkelijk, dat zeker niet, maar het lukt. En ja, het sleutelwoord is ‘meisje’. Ik denk dat het toch goed is dat je dat weet. Bespaar ik je toch een boel zoekwerk.

Liefs,
Emma, je ik van 45 jaar.

 

http://huff.to/1SuZ1oY

  1 reactie op “Beste Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.