Haar-mersfoortse

(Brief aan zorgverzekeraar De Amersfoortse) 

L.S.,

U stuurde mij bijgaand bericht op de aanvraag voor een machtiging gelaatsontharing transgenders door mijn huidtherapeut. In het bericht vraagt u mij om foto’s van een behaard gelaat.

U gaat met dat verzoek op de stoel van de behandelaar zitten. De behandelaar heeft eenmalig foto’s gemaakt voor het mogelijk hervatten van de behandeling 4 weken geleden. Op basis van die beoordeling is de machtiging aangevraagd.

Het ZiN heeft in zijn uitspraak gesteld dat u van mij mag verlangen dat er van tevoren om toestemming wordt gevraagd. Echter, het ZiN stelt ook dat u moet beoordelen op basis van de informatie die mijn behandelaar geeft:

“Deze beoordeling vindt dan plaats aan de handvan door de behandelaar te verschaffen informatie,waarmee wordt onderbouwd dat meer dan 10 sessie nodig zijn voor het bereiken van een acceptabel resultaat.” (Pagina 4, onderaan)

U mag niet van mij verlangen dat ik mij een aantal dagen in het maatschappelijk verkeer begeef als vrouw met stoppelbaard teneinde een foto te kunnen maken. U vraagt van mij me een aantal dagen als een rariteit te presenteren, terwijl ik gewoon naar mijn werk moet en andere activiteiten heb.
U zult derhalve mijn huidtherapeut om meer informatie moeten vragen. Ik ben niet verplicht u een foto te sturen om een machtiging te verkrijgen.

Er op vertrouwende dat u de aanvraag nu wel volgens de regels afhandelt,

Hoogachtend,
Emma Laurijssens van Engelenhoven

Berichtnavigatie

  1 reactie op “Haar-mersfoortse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.