Transgender kids: Who knows best?

Iedereen heeft recht op een mening, ook Kenneth Zucker. Maar een mening hebben is wat anders dan je ‘expert’ laten noemen.

Velen van jullie zullen geen idee hebben wie Kenneth Zucker is. Zucker is een man die denkt dat je variatie in de genderidentiteit bij kinderen kunt ‘verhelpen’ door ze in een genderrol te dwingen. Helaas blijken dat soort therapieën niet te werken en stort het de kinderen die het betreft alleen maar in de ellende, met alle gevolgen van dien.

Zucker *is* hoofd geweest van een genderkliniek in Canada, maar die is inmiddels gedwongen gesloten en Zucker is ontslagen, vanwege “het niet voldoen aan de kwaliteitseisen”.

Dat de BBC van plan is een documentaire met hem in de rol van ‘expert’ te tonen is zorgelijk. Zucker bevestigt in feite het idee dat veel mensen al hebben, dat transgenders maar gewoon ‘normaal’ moeten doen en dat het dan vanzelf overgaat. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dat helaas niet het geval is. Was dat maar zo. De documentaire staat haaks op waar ik en vele anderen ons al zo lang hard voor maken.

Nogmaals, was het alleen een mening van één van vele mensen, dan was er geen enkel probleem geweest. Het probleem is dat er geen enkele andere expert aan het woord komt die de stellingen van Zucker op waarde schat.

Willen jullie zo lief zijn de petitie te tekenen?

Emma

Naar de change.org petitie

  2 comments for “Transgender kids: Who knows best?

 1. Avatar
  20 januari 2017 at 22:03

  Hallo Emma,

  De link naar de petitie werkt niet meer?

  Ik heb vandaag de docu van jou bewonderd en van de week die van Eva. Geweldig mooi om jullie op deze wijze te “ontmoeten” want zo krijg je een veel beter beeld van iemand. En die is heel erg goed. Wat mooi en prachtig stel zijn jullie. Ik wens jullie al het moois van de wereld toe.

  Liefs,
  Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.